Gehoorapparaat aftrekbaar, ja of nee?

Een gehoorapparaat aanschaffen kan een dure investering zijn, zeker als je een deel of zelfs helemaal het gehoorapparaat zelf dient te betalen. Het gebruiken van een gehoorapparaat brengt echter meerdere meetbare voordelen met zich mee, zowel op persoonlijk- als op sociaal gebied. Toch blijft het alsnog een dure investering. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden hoe jij geld kunt besparen. Gehoorinfo helpt jou door deze mogelijkheden openbaar én toegankelijk voor jou te maken.

Aftrekposten voor belastingaangifte

Niemand wil teveel belasting betalen. Toch gebeurd het vooralsnog vaak, aangezien er diverse kostenposten zijn die afgetrokken kunnen worden van het belastbaar inkomen. Door het aftrekken van deze kosten verdien jij op papier minder. Hierdoor betaal je dus minder belasting, omdat je simpelweg minder verdient. Het grootste deel van deze aftrekposten zijn niet vooraf ingevuld, het loont daarom om zelf uit te zoeken welke (zorg)kosten jij kunt aftrekken.

Gehoorapparaat aftrekbaar

Het gehoorapparaat en sommige accessoires vallen onder deze aftrekbare zorgkosten. Dit houdt dus in dat de eigen bijdrage gehoorapparaat aftrekbaar is. Er zijn echter 2 vastgestelde voorwaarden waaraan voldaan dient te worden:

  • De meerprijs is ontstaan omdat je een duurder gehoorapparaat wilde.

  • De functionele eisen van het gehoorapparaat beter voor jou waren. Voorbeeld; door het duurder hoortoestel kan jij beter spraak verstaan.

Wanneer er dus een meerprijs ontstaan is en jij een duurder gehoorapparaat aangeschaft hebt, simpelweg omdat jij deze nodig hebt, dan kan jij de kosten aftrekken. Het eigen risico en de verplichte eigen bijdrage (25%) mag je echter niet als kostenpost opgeven.

Accessoires zoals de batterijen zijn ook aftrekbaar en kunnen dus als kostenpost worden opgegeven. Dit wordt vaak niet vermeld of vergeten. Maar na het lezen van dit artikel zal jij het hopelijk niet vergeten.

Aftrekbare drempel

Er geldt een niet-aftrekbare drempel. Dit houdt in dat jij onder deze drempel géén kosten kunt aftrekken. De hoogte van deze drempel kun je gemakkelijk online achterhalen. Indien jij meer informatie wenst over het aftrekken van jouw belastbaar inkomen, lees dan 'is een gehoorapparaat aftrekbaar', of raadpleeg De Belastingdienst.

Bron: De Belastingdienst.

"Ik merkte dat ik bij verjaardagen veel beter kon horen en zelfs mee kon praten."

Johan (72)

"Vroeger was ik 's avonds helemaal uitgeput doordat ik naast mijn gehoorapparaat mezelf nog steeds veel moest inspanning. Nu gelukking niet meer."

Petra (75)

"Laatste stukje van mijn leven wil ik erbij horen, en niet langs de zijlijn staan."

Jan (86)

"Ik hoorde goed, maar verstond slecht."

Carolien (67)

"Iedereen kan een gehoorapparaat verkopen, maar het is juist de professionele begeleiding die vaak ontbreekt."

Bart (54)

"Het is vreemd dat verzekeraars gaan uitmaken welk toestel het beste is voor mij. Kunnen zij dan horen wat ik hoor?"

Karel (77)

Wij zijn er voor jou!
Wij helpen jou met het vinden van het perfecte gehoorapparaat. Vraag gratis naar het adviesplan en maak via Gehoorinfo de passende keuze voor een beter gehoor.

Adviesplan

Samen in 3 stappen naar een beter gehoor

Bereid je bezoek aan de audicien voor

1 Controleer

Ga op zoek naar een audicien die jou de begeleiding kan bieden die jij verdient.

2 Vergelijk

Test en vergelijk je gehoorapparaat met andere gehoorapparaten.

3 Ervaar

Door testen en vergelijken heb jij een gehoorapparaat gekozen dat bij jou past. Geniet van het leven, geniet van het beter gehoor!

Lees meer en laat ons je helpen

Wat zeggen gebruikers over ons

Petra (72)

Eindelijk een gehoorapparaat gevonden wat bij me past. Bedankt gehoorinfo.nl voor jullie hulp en persoonlijke aandacht.

Johan (62)

Na 2 gehoorapparaten die in de kast waren beland nu een gehoorapparaat gevonden wat bij mij past mede door de hulp van gehoorinfo.nl.

Waarom Gehoorinfo?

Onafhankelijk van commerciële belangen Dé kritisch en deskundige partner in de gehoorbranche Ervaar gratis de persoonlijke begeleiding die jij verdient Samen naar een beter gehoor

Wanneer een gehoorapparaat nodig?

Lees artikel

Gratis gehoorapparaat

Lees artikel

Hoe Gehoorinfo jou verder helpt

Wij hebben door onze deskundigheid en persoonlijke begeleiding meerdere naar een beter gehoor kunnen helpen. Een goed gehoor is essentieel voor de vitaliteit van het leven, om lekker te kunnen genieten van het leven. Gehoorinfo verteld het hele verhaal, zo kun jij op de website alles kunnen lezen over de gehoorbranche, gehoorapparaten, de vergoedingen én nog veel meer. Gehoorinfo heeft contact met erkende en StaR geregistreerde audiciens. Jij kunt er dus van verzekerd zijn dat jij via Gehoorinfo terecht komt bij erkende audiciens. In combinatie met alle informatie op de website, het adviesplan en de persoonlijke begeleiding – zullen wij samen hét perfecte gehoorapparaat voor jouw gehoorprobleem vinden.

Wij helpen jou naar een beter gehoor

Het adviesplan van Gehoorinfo sluit precies aan op hetgeen wat de onafhankelijke partijen: Consumentenbond en Radar uiten.

Vergelijk, probeer en ervaar

Een ander gehoorapparaat proberen hoort bij de service en eindigt bij een duurzame keuze.
phonak phonak
Zie voor bron: Consumentenbond en Avrotros Radar

Als jouw onafhankelijke maar kritische partner werken wij alleen samen met geregistreerde audiciens

Wij komen op voor de mensen met een gehoorprobleem en zorgen er samen met de audicien voor dat zij de persoonlijke begeleiding krijgen die zij verdienen.
phonak widex starkey oticon coselgi siemens

Keurmerken

keurmerken

Gehoorinfo beschikt niet over deze keurmerken. De getoonde audiciens op gehoorinfo.nl beschikken echter wel over deze keurmerken. Zie meer

© Gehoorinfo.nl 2024 | Sitemap | Disclaimer | Juridisch | Privacy |