Slechthorendheid

Slechthorendheid is een vermindering van de gevoeligheid van het oor en is één van de meest voorkomende gezondheidsproblemen. Hoewel veroudering veruit de grootste oorzaak is van slechthorendheid, kan het bij mensen van alle leeftijden optreden. Slechthorendheid wil zeggen dat je minder hoort. Dat klinkt simpel, maar dat is het (helaas) niet. Gehoorverlies betekent meestal dat we bepaalde geluiden, in tegenstelling tot mensen zonder gehoorverlies, niet kunnen waarnemen. Natuurlijk zijn er vele verschillende maten van gehoorverlies.

Verschillende delen slechthorendheid

Verschillende delen van het gehoororgaan kunnen de oorzaak van slechthorendheid zijn. Als het probleem in de gehoorgang of in het middenoor ligt, wordt het slechthorendheid genoemd en als het gehoorverlies het resultaat is van problemen in de cochlea of in de zenuwbanen, dan spreken we van perceptie slechthorendheid.

Slechthorendheid is niet simpelweg te verklaren als 'slechter horen'. In sommige gevallen kan een bepaald deel van de frequentieband moeilijk te horen zijn of zelfs helemaal wegvallen. Dit kan resulteren in een 'discriminatieverlies' waarbij men wel spraak kan horen, maar niet kan verstaan. Een veelgehoorde klacht is dan dat iedereen mompelt.

Handicap

Slechthorendheid is bij uitstek een 'handicap' die men zeer goed kan verdoezelen. Denk alleen maar eens aan de mogelijkheid om nadrukkelijk op de mond en de uitdrukking van een spreker te letten, waardoor al veel waardevolle informatie kan worden verkregen. Daarnaast is er sprake van ontkenning. Het is ook niet leuk om te erkennen dat er sprake is van een handicap, op welk gebied dan ook. Maar bedenk wel dat de levenskwaliteit achteruit gaat als er niet of onvoldoende gecommuniceerd kan worden. Hierdoor komt men ongemerkt in een isolement.

Gehoorproblemen bij kinderen kunnen leiden tot achterstand in hun spraak/taalontwikkeling en andere vaardigheden. Bij volwassenen leidt slechthorendheid vaak tot isolatie of schaamte en kan zelfs een depressie tot gevolg hebben.

Waarom niets doen als u minder hoort?

Wist u dat gehoorverlies een van de meest voorkomende problemen is bij het ouder worden? Wanneer er niets aan gedaan wordt zal het uw kwaliteit van leven steeds meer aantasten. Maar zo hoeft het niet te zijn. Er zijn opmerkelijke oplossingen ontwikkeld. Het geheim is tijdige herkenning van uw gehoorverlies.

Hoortoesteldragers ervaren een opvallende verbetering van de kwaliteit van het leven, wat zich uit in meer zelfvertrouwen, in het makkelijker opbouwen van persoonlijke relaties en in meer welbevinden. De huidige generatie hooroplossingen zijn net zo klein, comfortabel en aantrekkelijk als dat ze kwalitatief goed zijn

Van de hoortoesteldragers wil 95% het toestel niet meer missen. Onafhankelijk van de leeftijd, hebben zij de stap gewaagd en de problemen overwonnen. Het vinden van een passende oplossing is essentieel. Doorloop het adviesplan van Gehoorinfo en overwin de problemen, via Gehoorinfo naar een beter gehoor.

"Ik merkte dat ik bij verjaardagen veel beter kon horen en zelfs mee kon praten."

Johan (72)

"Vroeger was ik 's avonds helemaal uitgeput doordat ik naast mijn gehoorapparaat mezelf nog steeds veel moest inspanning. Nu gelukking niet meer."

Petra (75)

"Laatste stukje van mijn leven wil ik erbij horen, en niet langs de zijlijn staan."

Jan (86)

"Ik hoorde goed, maar verstond slecht."

Carolien (67)

"Iedereen kan een gehoorapparaat verkopen, maar het is juist de professionele begeleiding die vaak ontbreekt."

Bart (54)

"Het is vreemd dat verzekeraars gaan uitmaken welk toestel het beste is voor mij. Kunnen zij dan horen wat ik hoor?"

Karel (77)

Wij zijn er voor jou!
Wij helpen jou met het vinden van het perfecte gehoorapparaat. Vraag gratis naar het adviesplan en maak via Gehoorinfo de passende keuze voor een beter gehoor.

Adviesplan

Samen in 3 stappen naar een beter gehoor

Bereid je bezoek aan de audicien voor

1 Controleer

Ga op zoek naar een audicien die jou de begeleiding kan bieden die jij verdient.

2 Vergelijk

Test en vergelijk je gehoorapparaat met andere gehoorapparaten.

3 Ervaar

Door testen en vergelijken heb jij een gehoorapparaat gekozen dat bij jou past. Geniet van het leven, geniet van het beter gehoor!

Lees meer en laat ons je helpen

Wat zeggen gebruikers over ons

Petra (72)

Eindelijk een gehoorapparaat gevonden wat bij me past. Bedankt gehoorinfo.nl voor jullie hulp en persoonlijke aandacht.

Johan (62)

Na 2 gehoorapparaten die in de kast waren beland nu een gehoorapparaat gevonden wat bij mij past mede door de hulp van gehoorinfo.nl.

Waarom Gehoorinfo?

Onafhankelijk van commerciële belangen Dé kritisch en deskundige partner in de gehoorbranche Ervaar gratis de persoonlijke begeleiding die jij verdient Samen naar een beter gehoor

Gratis gehoorapparaat

Lees artikel

Wanneer een gehoorapparaat nodig?

Lees artikel

Gehoorapparaat aftrekbaar, ja of nee?

Lees artikel

Hoe Gehoorinfo jou verder helpt

Wij hebben door onze deskundigheid en persoonlijke begeleiding meerdere naar een beter gehoor kunnen helpen. Een goed gehoor is essentieel voor de vitaliteit van het leven, om lekker te kunnen genieten van het leven. Gehoorinfo verteld het hele verhaal, zo kun jij op de website alles kunnen lezen over de gehoorbranche, gehoorapparaten, de vergoedingen én nog veel meer. Gehoorinfo heeft contact met erkende en StaR geregistreerde audiciens. Jij kunt er dus van verzekerd zijn dat jij via Gehoorinfo terecht komt bij erkende audiciens. In combinatie met alle informatie op de website, het adviesplan en de persoonlijke begeleiding – zullen wij samen hét perfecte gehoorapparaat voor jouw gehoorprobleem vinden.

Wij helpen jou naar een beter gehoor

Het adviesplan van Gehoorinfo sluit precies aan op hetgeen wat de onafhankelijke partijen: Consumentenbond en Radar uiten.

Vergelijk, probeer en ervaar

Een ander gehoorapparaat proberen hoort bij de service en eindigt bij een duurzame keuze.
phonak phonak
Zie voor bron: Consumentenbond en Avrotros Radar

Als jouw onafhankelijke maar kritische partner werken wij alleen samen met geregistreerde audiciens

Wij komen op voor de mensen met een gehoorprobleem en zorgen er samen met de audicien voor dat zij de persoonlijke begeleiding krijgen die zij verdienen.
phonak widex starkey oticon coselgi siemens

Keurmerken

keurmerken

Gehoorinfo beschikt niet over deze keurmerken. De getoonde audiciens op gehoorinfo.nl beschikken echter wel over deze keurmerken. Zie meer

© Gehoorinfo.nl 2024 | Sitemap | Disclaimer | Juridisch | Privacy |