Gratis gehoorapparaat

In een reclame op de televisie of op een website heb je het vast wel gezien of gelezen; een gratis gehoorapparaat. Maar hoe gratis is zo'n gratis gehoorapparaat actie? In deze blog leggen wij kort uit wat de actie inhoudt en hoe jij je voor zo'n acties kunt weren.

Sinds het nieuwe vergoedingsstelsel dient de slechthorende 25% én het eigen risico zelf te betalen. De overige 75% wordt door de zorgverzekeraar vergoed. Toch kiezen vele slechthorenden om het gehoorapparaat helemaal zelf te betalen, simpelweg omdat de hoortoestellen binnen de vergoedingsmogelijkheden niet goed genoeg zijn. Wanneer jij aan een grotere mate van gehoorverlies lijdt, zul jij niet goed geholpen kunnen worden door de gehoorapparaten binnen de vergoedingsmogelijkheden.

Ondanks de vele keuzemogelijkheden, bieden audiciens alsnog 'gratis gehoorapparaten' aan. In de promotiecampagne van deze hoortoestellen uiten zij; wij nemen de eigen bijdrage van 25% tot onze rekening. Het doel is dat jij als klant gebonden wordt aan de audicien. In de eerste instantie is daar natuurlijk niets mis mee. Maar hoe zit het nou precies, hoe kunnen deze ketens deze actie aanbieden?

Oude modellen

Ik hoor je denken; als de audiciens de eigen bijdrage van 25% voor rekening nemen – hoe kunnen zijn dan geld verdienen? Het verdienmodel zit hem in de binding met jou als klant. Door jou als klant te binden, zul jij de accessoires en overige benodigdheden bij de betreffende audicien kopen. Er zal alsnog niet veel verdiend worden op accessoires en andere benodigdheden. Maar wanneer de 'gratis gehoorapparaten' voor de audicien(keten) bijna niets kosten, dan is het natuurlijk een ander verhaal. Er worden grote aantallen verouderde gehoorapparaten ingekocht. Deze worden opnieuw ingesteld om vervolgens aan jou als 'gratis gehoortoestel' aan te bieden. De verouderde modellen worden geleverd met software dat alleen bij de betreffende audicien(keten) aangepast kan worden. Jij bent dus voor de komende vijf jaar als klant gebonden. Tenzij je natuurlijk een nieuw gehoorapparaat zelf aanschaft, maar dan is het 'gratis gehoorapparaat' niet meer gratis. Bij meerdere zorgverzekeraars is het verboden om deze actie uit te voeren. De zorgverzekeraars dienen namelijk ook een deel te vergoeden van de gehoorapparaten. En verouderde gehoorapparaten met aangepaste software willen de zorgverzekeraars natuurlijk niet vergoeden.

Té mooi om waar te zijn

Als het té mooi klinkt, dan is dat waarschijnlijk ook zo. Wij van Gehoorinfo raden je aan om ten alle tijden kritisch te zijn, de voorwaarden te lezen en jezelf te weren voor dergelijke acties. Wil jij een gehoorapparaat aanschaffen dat daadwerkelijk bij jou past? Wij helpen jou daar graag mee, vul het contactformulier in, leg jouw situatie voor en zie een op maat gemaakte reactie tegemoet.

"Ik merkte dat ik bij verjaardagen veel beter kon horen en zelfs mee kon praten."

Johan (72)

"Vroeger was ik 's avonds helemaal uitgeput doordat ik naast mijn gehoorapparaat mezelf nog steeds veel moest inspanning. Nu gelukking niet meer."

Petra (75)

"Laatste stukje van mijn leven wil ik erbij horen, en niet langs de zijlijn staan."

Jan (86)

"Ik hoorde goed, maar verstond slecht."

Carolien (67)

"Iedereen kan een gehoorapparaat verkopen, maar het is juist de professionele begeleiding die vaak ontbreekt."

Bart (54)

"Het is vreemd dat verzekeraars gaan uitmaken welk toestel het beste is voor mij. Kunnen zij dan horen wat ik hoor?"

Karel (77)

Wij zijn er voor jou!
Wij helpen jou met het vinden van het perfecte gehoorapparaat. Vraag gratis naar het adviesplan en maak via Gehoorinfo de passende keuze voor een beter gehoor.

Adviesplan

Samen in 3 stappen naar een beter gehoor

Bereid je bezoek aan de audicien voor

1 Controleer

Ga op zoek naar een audicien die jou de begeleiding kan bieden die jij verdient.

2 Vergelijk

Test en vergelijk je gehoorapparaat met andere gehoorapparaten.

3 Ervaar

Door testen en vergelijken heb jij een gehoorapparaat gekozen dat bij jou past. Geniet van het leven, geniet van het beter gehoor!

Lees meer en laat ons je helpen

Wat zeggen gebruikers over ons

Petra (72)

Eindelijk een gehoorapparaat gevonden wat bij me past. Bedankt gehoorinfo.nl voor jullie hulp en persoonlijke aandacht.

Johan (62)

Na 2 gehoorapparaten die in de kast waren beland nu een gehoorapparaat gevonden wat bij mij past mede door de hulp van gehoorinfo.nl.

Waarom Gehoorinfo?

Onafhankelijk van commerciële belangen Dé kritisch en deskundige partner in de gehoorbranche Ervaar gratis de persoonlijke begeleiding die jij verdient Samen naar een beter gehoor

Wanneer een gehoorapparaat nodig?

Lees artikel

Gehoorapparaat aftrekbaar, ja of nee?

Lees artikel

Hoe Gehoorinfo jou verder helpt

Wij hebben door onze deskundigheid en persoonlijke begeleiding meerdere naar een beter gehoor kunnen helpen. Een goed gehoor is essentieel voor de vitaliteit van het leven, om lekker te kunnen genieten van het leven. Gehoorinfo verteld het hele verhaal, zo kun jij op de website alles kunnen lezen over de gehoorbranche, gehoorapparaten, de vergoedingen én nog veel meer. Gehoorinfo heeft contact met erkende en StaR geregistreerde audiciens. Jij kunt er dus van verzekerd zijn dat jij via Gehoorinfo terecht komt bij erkende audiciens. In combinatie met alle informatie op de website, het adviesplan en de persoonlijke begeleiding – zullen wij samen hét perfecte gehoorapparaat voor jouw gehoorprobleem vinden.

Wij helpen jou naar een beter gehoor

Het adviesplan van Gehoorinfo sluit precies aan op hetgeen wat de onafhankelijke partijen: Consumentenbond en Radar uiten.

Vergelijk, probeer en ervaar

Een ander gehoorapparaat proberen hoort bij de service en eindigt bij een duurzame keuze.
phonak phonak
Zie voor bron: Consumentenbond en Avrotros Radar

Als jouw onafhankelijke maar kritische partner werken wij alleen samen met geregistreerde audiciens

Wij komen op voor de mensen met een gehoorprobleem en zorgen er samen met de audicien voor dat zij de persoonlijke begeleiding krijgen die zij verdienen.
phonak widex starkey oticon coselgi siemens

Keurmerken

keurmerken

Gehoorinfo beschikt niet over deze keurmerken. De getoonde audiciens op gehoorinfo.nl beschikken echter wel over deze keurmerken. Zie meer

© Gehoorinfo.nl 2023 | Sitemap | Disclaimer | Juridisch | Privacy |