Het adviesplan

Keuzen uit honderden modellen, maar toch wordt er vooralsnog vaak één model voorgelegd. De slechthorenden geven vaak aan dat de audicien één gehoorapparaat voorlegde, en dat de slechthorende reageert: 'Ik ga er vanuit dat de audicien er wel verstand van heeft.' Feitelijk gezien heeft de slechthorende helemaal gelijk, de audicien heeft zeker verstand van het product dat zij verkopen. Maar de keuzevrijheid wordt weliswaar onwillens beperkt. De audicien kan immers niet horen wat jij hoort, jij bent degene die precies weet wat het beste voor jou is. Daarbij geldt: voor iedereen is het (gehoor)probleem anders, juist om die reden is de passende oplossing voor het gehoorprobleem ook bij iedereen anders.

Samen naar een beter gehoor

Met het unieke en volledig onafhankelijke adviesplan van Gehoorinfo helpen wij mensen, die in dezelfde situatie zitten als jou, naar een beter gehoor. Het optimaal kunnen horen: de vader/moeder, vriend/vriendin, opa/oma kunnen zijn die je zou willen zijn – begint met een goed gehoor. Lekker kunnen kletsen met de kleinkinderen, een zangkoor van vogels in de morgen of genieten van jouw lievelingsmuziek – zijn de kleine, maar toch zó belangrijke dingen in het leven.

Ben kritisch en juist niet naïef

De audiciens mogen én kunnen tegenwoordig veel activiteiten zelf uitvoeren, juist om die reden: bescherm jezelf voor dubbele belangen. Gehoorinfo gelooft in het onmisbare specialisme van de audicien, maar het is en blijft een commerciële partij, die natuurlijk deels opereert uit commerciële belangen. Wij geloven, in alle eerlijkheid, dat de audicien samen met jou naar een passende oplossing zoekt. Dit betekent echter niet dat jij alles hoeft aan te nemen, ben en blijf kritisch, jij hebt hoorwensen en hooreisen die vervuld dienen te worden.

Hét eerlijke, onafhankelijke 10 stappen adviesplan van Gehoorinfo

Het adviesplan is zeer uitgebreid, het geeft een compleet beeld van de te doorlopen stappen. Het lezen duurt enkele minuten, maar van het vinden van een passende oplossing voor jouw gehoorprobleem zul je jarenlang genieten.

 1. Er aan toe zijn

Het begint vaak bij het niet goed kunnen verstaan van de mensen in uw omgeving, het slecht horen van muziek terwijl iedereen voluit meezingt, het schrikken in het verkeer door onverwachte gebeurtenissen.

Voel je niet onzeker door jouw gehoorverlies, nog belangrijker: voel je niet buitengesloten door jouw gehoorverlies. Neem geen genoegen met minder, het optimaal kunnen horen, weer echt kunnen genieten van de kleinkinderen, muziek en natuurgeluiden, is dichterbij dan je denkt. Doorloop de stappen van het adviesplan van Gehoorinfo en open een 'geheel nieuwe wereld'.

''Goed horen is één van de belangrijkste levensbehoeften die we hebben. Voor jou, maar ook voor de mensen om je heen.''

Goed horen hebben wij echter zelf in de hand. Een gehoorapparaat kan veel voor het leven betekenen, het kan een nieuwe wereld openen. Goed horen en zien staat centraal in de vitaliteit van het leven.

 1. De intake van Gehoorinfo

Twijfel je over gehoorproblemen van jou of iemand in je omgeving? Ben je niet tevreden over het gehoorapparaat of heb je een nieuwe gehoorapparaat nodig? Neem via het contactformulier contact op met Gehoorinfo, wij willen graag dieper in gaan op jouw persoonlijke situatie en de persoonlijke wensen van jou.

 1. De oriëntatiefase

De oriëntatiefase is een belangrijke en essentiële fase binnen het adviesplan. Neem tijd voor de oriëntatiefase, word expert over de gehoorbranche. Zoek via Gehoorinfo wat je vergoed krijgt, welke mogelijkheden aanwezig zijn en welke audicien(s) bij jouw wensen aansluit(en). Wij helpen je graag met het oriënteren door het vinden van de mogelijkheden voor je.

Wij hebben onafhankelijk en kritisch naar audiciens gekeken en een lijst van audiciens samen kunnen stellen die jou de begeleiding kunnen bieden die jij verdient.

 1. Gehoortest

De hoortest kan bij vrijwel elke audicien vrijblijvend genomen worden. Elke hoortest is anders en daardoor kunnen de resultaten uiteenlopend zijn.

Als je een product zoals een TV aanschaft, kijk je welk merk, type of model bij je past en vergelijk je waar het product het goedkoopst kunt kopen. Bij gehoortoestellen is dit vaak niet het geval. Mensen met gehoorproblemen zijn vaak geneigd om bij slechts bij één audicien de hoortest af te nemen en één gehoorapparaat te proberen. Een resultaat kan zijn dat het gehoorapparaat uiteindelijk in de kast belandt en dat jij hét gehoorapparaat, dat perfect bij je gehoorprobleem past, nooit overwogen hebt.

''Jij hebt het zelf in de hand dat jouw keuze een duurzame en weloverwogen keuze is''.

Maak gebruik van het feit dat de gehoortesten vrijblijvend zijn. Ga bij meerdere audiciens langs, doe de hoortest, en ben kritisch. De audiciens en de zorgverzekeraars zullen dit ontmoedigen, maar zowel de zorgverzekeraar als de audicien hebben een zorgplicht. Dit houdt in dat zij verplicht zijn om jou te helpen naar een passend gehoorapparaat voor jouw gehoorprobleem.

De gehoortest zal de mate van jouw gehoorverlies vaststellen, na het nemen van gehoortesten kan er nauwkeurig vastgesteld worden in welke situatie jij je bevindt. De keuze van het gehoorapparaat wordt mede bepaald door de mate van van jouw gehoorverlies.

 1. De wenslijst van Gehoorinfo

Na een onafhankelijk onderzoek van Gehoorinfo is gebleken dat lang niet alle audiciens de precieze hoorsituatie in kaart brengen. Gehoorinfo weet echter hoe belangrijk het is om jouw hoorwensen en luistersituatie vast te stellen. Met de wenslijst van Gehoorinfo ga jij voorbereid naar de audicien, het zorgt ervoor dat zowel de audicien als jij precies weet wat jij wilt, én nodig hebt. Door de wenslijst kan jij een perfecte, weloverwogen keuze maken.

De wenslijst bestaat uit een korte vragenlijst, waarmee jij kunt nauwkeurig kunt bepalen wat jouw wensen, maar ook zeker jouw eisen zijn. De vragen bestaan uit vragen over jouw specifieke hoorwensen, luistersituaties, uiterlijk eisen gehoorapparaat en budgetvragen.

Wil jij voorbereid naar de audicien, en vooraf alle belangrijke wensen en eisen vastgesteld hebben, zodat jij daardoor een weloverwogen keuze kan maken? Vul dan hier het contactformulier in, geef aan dat jij de wenslijst van Gehoorinfo wil ontvangen, en ontvang de wenslijst van Gehoorinfo.

 1. Probeer het gehoorapparaat

Heb jij een audicien gevonden die jou goed helpt en waar jij een goed gevoel bij hebt? Heb jij een audicien gevonden die de commerciële belangen op de tweede plek zet en jouw belang voor een passende oplossing voorop stelt? Blijf dan bij de audicien en doorloop de wenslijst van Gehoorinfo en vind samen met de audicien de passende oplossing voor jouw gehoorprobleem. Probeer het gehoorapparaat gerust, maar blijf ten alle tijden kritisch en houd je persoonlijke hooreisen in het achterhoofd.

 1. Proefperiode

De audiciens bieden een proefperiode aan, zodat jij je gehoorapparaat kritisch kunt proberen en uittesten. Daarbij, kun je in deze periode wennen aan jouw 'nieuw' gehoor. Het kost tijd om te revalideren, het gehoor is complex onderdeel. Slechthorendheid kan jaren opbouwen, het oplossen van gehoorprobleem kan daarom ook tijd kosten. Een gehoorapparaat voor de eerste keer dragen kan erg intensief en wellicht overweldigend zijn. Bij enkele gevallen kan het opeens optimaal horen té intensief zijn, vraag daarom, wanneer het voor jou té intensief is, of de audicien het gehoorapparaat omlaag kan zetten. 

Tip: Probeer het gehoorapparaat in verschillende situaties, hierbij is het belangrijk dat je het gehoorapparaat test in drukke omstandigheden.

Het dagboek van Gehoorinfo –

Gehoorinfo heeft naast de wenslijst nog een onderscheidend concept dat ervoor zorgt dat jij de beste keuze maakt voor het vinden van een oplossing voor jouw gehoor. De wenslijst zorgt vooraf dat jij kunt bepalen waar jouw hoorwensen en hooreisen zijn. Het dagboek zorgt ervoor dat je gemakkelijk de ervaringen van het gehoorapparaat bij kunt houden. Middels het dagboek kijk jij kritisch hoe het gehoorapparaat jou bevalt en of het gehoorapparaat aan jouw hoorwensen en hooreisen voldoet.

Het dagboek van Gehoorinfo kun je, net als de wenslijst, opvragen via het contactformulier. De combinatie met de wenslijst en het dagboek borgt dat jij hét geschikte gehoorapparaat kunt vinden.

Per situatie en audicien is de lengte van de proefperiode verschillend. Ben jij niet tevreden over de audicien of het gehoorapparaat? Weet dat jij ten alle tijden de proefperiode kunt beëindigen. Het gaat om jouw gehoor dus het moet een duurzame oplossing zijn. Begin bij twijfel het advies(plan) van Gehoorinfo gewoon opnieuw! Zowel de audiciens als de zorgverzekeraars hebben een zorgplicht, dat betekent dat zij - samen met jou - een passende oplossing voor jouw gehoorprobleem moeten vinden. Teken nog niet, teken pas als jij de volgende stappen doorlopen hebt.

 1. Overweeg de opties

Heb jij de wenslijst ingevuld, meerdere audiciens bezocht en meerdere gehoorapparaat geprobeerd? Heb jij het dagboek kritisch bijgehouden? Neem de tijd, overweeg de opties, bekijk het dagboek en de wenslijst en maak een weloverwogen en duurzame beslissing. Vind jij het moeilijk om een keuze te kunnen maken? Gehoorinfo is opgezet voor jou, wij helpen jou met onze expertise graag om een keuze te maken.

 1. Eindcontrole

Heb jij een keuze kunnen maken en daadwerkelijk het verschil gemerkt? Ga met het gehoorapparaat naar de desbetreffende audicien, test het apparaat opnieuw. De audicien zal de resultaten vergelijken met de uitslag van de eerdere metingen en baseert daaruit het waargenomen verschil.

Ben jij helemaal tevreden met het gehoorapparaat, de audicien en de persoonlijke begeleiding die jij ontvangen hebt? Ga pas dan over naar de aankoopfase.

 1. Aanschaf

Jij hebt alle stappen succesvol ondernomen en bent tot een weloverwogen en duurzaam besluit gekomen. Jij hebt hét gehoorapparaat gevonden dat bij je en jouw gehoorprobleem past.

Koop het gehoorapparaat en open een nieuwe wereld. Luister naar een zangkoor van vogels, geniet van muziek en praat met je familie, kortom: geniet van jouw 'nieuw' gehoor.

Belangrijk: Heeft Gehoorinfo jou kunnen helpen met het onafhankelijke 10-stappen adviesplan? Ken jij mensen in jouw omgeving die slechthorend zijn en die een nieuw gehoorapparaat nodig hebben? Twijfel dan niet, verwijs de mensen in jouw omgeving door naar Gehoorinfo, wij helpen iedereen naar een beter gehoor.

Ben jij slechthorend?

Ik wil dé passende oplossing voor mijn slechthorendheid vinden!

Waarom wachten als de juiste gehooroplossing makkelijk gevonden kan worden en zó bepalend is voor de vitaliteit van het leven?

Wat kan Gehoorinfo voor jou betekenen:

Gratis onafhankelijk adviesplan Onderscheidend dagboek + wenslijst Wij helpen jou naar hét perfecte gehoorapparaat Werkt alleen met geregistreerde audiciens Altijd volledig gratis, vrijblijvend en onafhankelijk!

Hoe werkt het?

 • Vul je gegevens in
 • Omschrijf jouw situatie
 • Ontvang het adviesplan
 • Kies jouw audicien
 • Geniet van jouw 'nieuw gehoor'
Met Gehoorinfo naar een beter gehoor!
Let op: Bij het verzenden van bovenstaand formulier ga je akkoord met ons privacy statement.

"Ik merkte dat ik bij verjaardagen veel beter kon horen en zelfs mee kon praten."

Johan (72)

"Vroeger was ik 's avonds helemaal uitgeput doordat ik naast mijn gehoorapparaat mezelf nog steeds veel moest inspanning. Nu gelukking niet meer."

Petra (75)

"Laatste stukje van mijn leven wil ik erbij horen, en niet langs de zijlijn staan."

Jan (86)

"Ik hoorde goed, maar verstond slecht."

Carolien (67)

"Iedereen kan een gehoorapparaat verkopen, maar het is juist de professionele begeleiding die vaak ontbreekt."

Bart (54)

"Het is vreemd dat verzekeraars gaan uitmaken welk toestel het beste is voor mij. Kunnen zij dan horen wat ik hoor?"

Karel (77)

Wij zijn er voor jou!
Wij helpen jou met het vinden van het perfecte gehoorapparaat. Vraag gratis naar het adviesplan en maak via Gehoorinfo de passende keuze voor een beter gehoor.

Adviesplan

Samen in 3 stappen naar een beter gehoor

Bereid je bezoek aan de audicien voor

1 Controleer

Ga op zoek naar een audicien die jou de begeleiding kan bieden die jij verdient.

2 Vergelijk

Test en vergelijk je gehoorapparaat met andere gehoorapparaten.

3 Ervaar

Door testen en vergelijken heb jij een gehoorapparaat gekozen dat bij jou past. Geniet van het leven, geniet van het beter gehoor!

Lees meer en laat ons je helpen

Wat zeggen gebruikers over ons

Petra (72)

Eindelijk een gehoorapparaat gevonden wat bij me past. Bedankt gehoorinfo.nl voor jullie hulp en persoonlijke aandacht.

Johan (62)

Na 2 gehoorapparaten die in de kast waren beland nu een gehoorapparaat gevonden wat bij mij past mede door de hulp van gehoorinfo.nl.

Waarom Gehoorinfo?

Onafhankelijk van commerciële belangen Dé kritisch en deskundige partner in de gehoorbranche Ervaar gratis de persoonlijke begeleiding die jij verdient Samen naar een beter gehoor

Gratis gehoorapparaat

Lees artikel

Gehoorapparaat aftrekbaar, ja of nee?

Lees artikel

Wanneer een gehoorapparaat nodig?

Lees artikel

Hoe Gehoorinfo jou verder helpt

Wij hebben door onze deskundigheid en persoonlijke begeleiding meerdere naar een beter gehoor kunnen helpen. Een goed gehoor is essentieel voor de vitaliteit van het leven, om lekker te kunnen genieten van het leven. Gehoorinfo verteld het hele verhaal, zo kun jij op de website alles kunnen lezen over de gehoorbranche, gehoorapparaten, de vergoedingen én nog veel meer. Gehoorinfo heeft contact met erkende en StaR geregistreerde audiciens. Jij kunt er dus van verzekerd zijn dat jij via Gehoorinfo terecht komt bij erkende audiciens. In combinatie met alle informatie op de website, het adviesplan en de persoonlijke begeleiding – zullen wij samen hét perfecte gehoorapparaat voor jouw gehoorprobleem vinden.

Wij helpen jou naar een beter gehoor

Het adviesplan van Gehoorinfo sluit precies aan op hetgeen wat de onafhankelijke partijen: Consumentenbond en Radar uiten.

Vergelijk, probeer en ervaar

Een ander gehoorapparaat proberen hoort bij de service en eindigt bij een duurzame keuze.
phonak phonak
Zie voor bron: Consumentenbond en Avrotros Radar

Als jouw onafhankelijke maar kritische partner werken wij alleen samen met geregistreerde audiciens

Wij komen op voor de mensen met een gehoorprobleem en zorgen er samen met de audicien voor dat zij de persoonlijke begeleiding krijgen die zij verdienen.
phonak widex starkey oticon coselgi siemens

Keurmerken

keurmerken

Gehoorinfo beschikt niet over deze keurmerken. De getoonde audiciens op gehoorinfo.nl beschikken echter wel over deze keurmerken. Zie meer

© Gehoorinfo.nl 2024 | Sitemap | Disclaimer | Juridisch | Privacy |