Ouderdomsslechthorendheid

Ruim 1,6 miljoen Nederlanders heeft last van slechthorendheid. Het grotendeels van de slechthorenden heeft last van ouderdomsslechthorendheid, oftewel 'presbyacusis'. Naarmate de leeftijd vordert, verslechterd het gehoor. In het begin wordt het horen van hoge tonen minder, daarna worden hoge tonen ook moeilijker hoorbaar en het kan geluid vervormen.

Het gehoor gaat vanaf 30-jarige leeftijd beetje bij beetje achteruit. Sinds 2016 is, aan de hand van een onderzoek, gebleken dat erfelijkheid een rol kan spelen in de mate van de ouderdomsslechthorendheid. Bij de man gaat het gehoor sneller achteruit dan bij de vrouw. Van de 75-plussers groep is meer dan de helft slechthorend. Gebleken is dat slechts 1 op de 3 slechthorenden een gehoorapparaat draagt.

Wat is ouderdomsslechthorendheid precies?

Vanaf 30-jarige leeftijd neemt het gehoor geleidelijk aan af, dit is bij iedereen zo. Per persoon verschilt het echter hoeveel het gehoor afneemt. Blootstelling aan overmatige lawaai, roken, drinken en zelfs het voedingspatroon zijn allen factoren die van invloed zijn. Gegeven is dat het gehoor ongeveer per decennium met 18 decibel in de hoge frequenties afneemt, en 7 decibel in de lage frequenties. Doordat ouderdomsslechthorendheid geleidelijk aan in kleine mate afneemt, merkt de slechthorende het nauwelijks. De hersenen leren er mee om te gaan, maar rond de 60-jarige en 70-jarige leeftijd hebben de meeste mensen pas echt last van ouderdomsslechthorendheid.

Hoe kan ouderdomsslechthorendheid ontstaan?

Bij iedereen verslechterd het gehoor, het verschilt echter per persoon hoeveel en hoe snel het gehoor afneemt. Het gehoor gaat bij mannen sneller achteruit. Door middel van preventie is het mogelijk om de ouderdomsslechthorenheid in zekere mate te stagneren.

Hoe ouderdomsslechthorendheid verhelpen?

Ruim de helft van de 70-plussers heeft last van ouderdomsslechthorendheid. Maar lang niet iedereen onderneemt actie. Het gehoor is een alles bepalende factor voor de vitaliteit van het leven. Ouderdomsslechthorendheid kan leiden tot eenzaamheid en depressiviteit.

Uit onderzoek is gebleken dat de mannen het gehoorverlies eerder ontkennen én onderschatten. Bovendien gebruiken mannen minder vaak non-verbale communicatievormen. De uitkomst hiervan kan zijn dat slechthorendheid een negatieve druk kan vormen op de partnerrelatie. Bovendien voelen ouderen met, een erge mate van slechthorendheid, zich vaak onbedoeld buitengesloten. Daarbij geldt: hoe langer men wacht, hoe erger het gehoorprobleem wordt. Des te belangrijker dat er actie ondernomen wordt om het gehoorprobleem op te lossen.

Vind de passende oplossing

Heb jij het idee dat jij slechthorend bent en heb je nog geen gehoorapparaat? Onderneem actie, liever vroeger dan later. Slechthorendheid weerhoudt je om écht te kunnen genieten van het leven. Slechthorendheid weerhoudt je om écht te kunnen genieten van het gelach van je eventuele (klein)kinderen, het geklets met vrienden/vriendinnen of het genieten van jouw lievelingsnummer. Ken je mensen die een gehoorapparaat hebben en hier tevreden over zijn? Vraag eens aan hen wat het betekent om weer goed te kunnen horen...

Waarom wachten als een oplossing makkelijk gevonden kan worden en zó bepalend is voor de vitaliteit van het leven? Gehoorinfo helpt jou graag naar een beter gehoor, neem contact met ons op, of doorloop het adviesplan van Gehoorinfo en ervaar & geniet van jouw 'nieuw gehoor'.

"Ik merkte dat ik bij verjaardagen veel beter kon horen en zelfs mee kon praten."

Johan (72)

"Vroeger was ik 's avonds helemaal uitgeput doordat ik naast mijn gehoorapparaat mezelf nog steeds veel moest inspanning. Nu gelukking niet meer."

Petra (75)

"Laatste stukje van mijn leven wil ik erbij horen, en niet langs de zijlijn staan."

Jan (86)

"Ik hoorde goed, maar verstond slecht."

Carolien (67)

"Iedereen kan een gehoorapparaat verkopen, maar het is juist de professionele begeleiding die vaak ontbreekt."

Bart (54)

"Het is vreemd dat verzekeraars gaan uitmaken welk toestel het beste is voor mij. Kunnen zij dan horen wat ik hoor?"

Karel (77)

Wij zijn er voor jou!
Wij helpen jou met het vinden van het perfecte gehoorapparaat. Vraag gratis naar het adviesplan en maak via Gehoorinfo de passende keuze voor een beter gehoor.

Adviesplan

Samen in 3 stappen naar een beter gehoor

Bereid je bezoek aan de audicien voor

1 Controleer

Ga op zoek naar een audicien die jou de begeleiding kan bieden die jij verdient.

2 Vergelijk

Test en vergelijk je gehoorapparaat met andere gehoorapparaten.

3 Ervaar

Door testen en vergelijken heb jij een gehoorapparaat gekozen dat bij jou past. Geniet van het leven, geniet van het beter gehoor!

Lees meer en laat ons je helpen

Wat zeggen gebruikers over ons

Petra (72)

Eindelijk een gehoorapparaat gevonden wat bij me past. Bedankt gehoorinfo.nl voor jullie hulp en persoonlijke aandacht.

Johan (62)

Na 2 gehoorapparaten die in de kast waren beland nu een gehoorapparaat gevonden wat bij mij past mede door de hulp van gehoorinfo.nl.

Waarom Gehoorinfo?

Onafhankelijk van commerciële belangen Dé kritisch en deskundige partner in de gehoorbranche Ervaar gratis de persoonlijke begeleiding die jij verdient Samen naar een beter gehoor

Gehoorapparaat aftrekbaar, ja of nee?

Lees artikel

Wanneer een gehoorapparaat nodig?

Lees artikel

Gratis gehoorapparaat

Lees artikel

Hoe Gehoorinfo jou verder helpt

Wij hebben door onze deskundigheid en persoonlijke begeleiding meerdere naar een beter gehoor kunnen helpen. Een goed gehoor is essentieel voor de vitaliteit van het leven, om lekker te kunnen genieten van het leven. Gehoorinfo verteld het hele verhaal, zo kun jij op de website alles kunnen lezen over de gehoorbranche, gehoorapparaten, de vergoedingen én nog veel meer. Gehoorinfo heeft contact met erkende en StaR geregistreerde audiciens. Jij kunt er dus van verzekerd zijn dat jij via Gehoorinfo terecht komt bij erkende audiciens. In combinatie met alle informatie op de website, het adviesplan en de persoonlijke begeleiding – zullen wij samen hét perfecte gehoorapparaat voor jouw gehoorprobleem vinden.

Wij helpen jou naar een beter gehoor

Het adviesplan van Gehoorinfo sluit precies aan op hetgeen wat de onafhankelijke partijen: Consumentenbond en Radar uiten.

Vergelijk, probeer en ervaar

Een ander gehoorapparaat proberen hoort bij de service en eindigt bij een duurzame keuze.
phonak phonak
Zie voor bron: Consumentenbond en Avrotros Radar

Als jouw onafhankelijke maar kritische partner werken wij alleen samen met geregistreerde audiciens

Wij komen op voor de mensen met een gehoorprobleem en zorgen er samen met de audicien voor dat zij de persoonlijke begeleiding krijgen die zij verdienen.
phonak widex starkey oticon coselgi siemens

Keurmerken

keurmerken

Gehoorinfo beschikt niet over deze keurmerken. De getoonde audiciens op gehoorinfo.nl beschikken echter wel over deze keurmerken. Zie meer

© Gehoorinfo.nl 2024 | Sitemap | Disclaimer | Juridisch | Privacy |