Proefperiode hoortoestellen

Wij bij Gehoorinfo stellen dat de proefperiode van hoortoestellen het belangrijkste onderdeel van aanschafproces van een gehoorapparaat is. Tijdens de proefperiode is het belangrijk dat je je kritisch opstelt en dat je niet met minder genoegen neemt. Het is immers jouw gehoor waar het om gaat, iets wat je voor de rest van je leven nog zult gebruiken. Op deze pagina leggen wij kort uit hoe de proefperiode eruit ziet en bieden wij enkele tips die ervoor zorgen dat jij niet met minder genoegen neemt.

Tijdens de proefperiode mag je het gehoorapparaat gratis en vrijblijvend testen. Het is een belangrijk proces, zeker als het de eerste keer is dat jij een gehoorapparaat gaat dragen. Het wennen aan het gehoorapparaat en 'het nieuwe gehoor' zal een tot twee weken in beslag nemen.

Hoe gaat de proefperiode van hoortoestellen in zijn werking?

Nadat jij de gehoortest afgenomen hebt en samen met de audicien een gehoorapparaat uitgekozen hebt, gaat de proefperiode van start. Een gehoorapparaat gaat doorgaans 5 jaar mee, het is daarom van groot belang dat jij tevreden bent met jouw aanschaf. Een proefperiode hoortoestellen is hierbij doorslaggevend.

Zodra het hoortoestel klaar voor gebruik is, krijg je 6 tot 12 weken om aan het gehoorapparaat te wennen en om het gehoorapparaat te testen. Hierbij wordt je geadviseerd om het gehoorapparaat overal, in alle omstandigheden, te testen zodat je tijdens het dragen niet meer voor verrassingen komt te staan. Denk hierbij aan het dragen van het gehoorapparaat op een feest, op het werk of in het verkeer.

Tip van Gehoorinfo: Het komt veel voor dat het gebruik van een gehoorapparaat in de eerste instantie erg luid kan zijn waardoor het horen niet plezierig is. Schroom dan niet, ga naar de audicien om het gehoorapparaat zachter te laten zetten.

Tijdens de proefperiode van hoortoestellen merk je dat het gehoorapparaat in bepaalde situaties juist wel én juist niet goed functioneert. Het is daarom belangrijk om alle ervaringen op te schrijven, om zo vervolgens een lijst met 'aanpassingen' door te zetten naar de audicien. Ben je echter niet tevreden? Twijfel dan niet, geef het aan bij de audicien. Er zijn tientallen merken en modellen verkrijgbaar, dus er is altijd een gehoorapparaat beschikbaar dat wél bij jou past. Vind je het moeilijk om dit aan te geven of ondervind je andere problemen? Neem contact met ons op. Wij helpen jou graag verder.

Hét dagboek en hoorwenslijst

Als je nog niet weet wat het dagboek en de hoorwenslijst van Gehoorinfo is, lees dan het adviesplan en kom dan terug naar deze pagina.

Het dagboek en de hoorwenslijst zijn nieuwe initiatieven die wij opgezet hebben om mensen met gehoorproblemen te kunnen helpen in het aanschafproces van het perfecte gehoorapparaat. Middels de hoorwenslijst stel jij alle wensen en omstandigheden vast. Het dagboek zorgt ervoor dat jij je tijdens de proefperiode kritisch opstelt. Alle bevindingen en ervaringen met het gehoorapparaat schrijf jij in het dagboek. Pas wanneer jij compleet tevreden bent en het gehoorapparaat aan alle wensen voldoet die jij in het hoorwenslijst geschreven hebt, ga dan pas over naar de aankoopfase. Het is hierbij van essentieel belang dat jij ook daadwerkelijk tevreden bent.

Tip: Audiciens en de zorgverzekeraars hebben zich aan de zorgplicht te houden. Dit betekent dat het vinden van een gehoorapparaat onder die zorgplicht valt. Hierdoor geldt dat jij meerdere gehoorapparaten mag proberen. Neem dus niet met minder genoegen. Koop het gehoorapparaat pas als je écht tevreden bent. Niet tevreden? Probeer een ander gehoorapparaat en begin het proces opnieuw.

"Ik merkte dat ik bij verjaardagen veel beter kon horen en zelfs mee kon praten."

Johan (72)

"Vroeger was ik 's avonds helemaal uitgeput doordat ik naast mijn gehoorapparaat mezelf nog steeds veel moest inspanning. Nu gelukking niet meer."

Petra (75)

"Laatste stukje van mijn leven wil ik erbij horen, en niet langs de zijlijn staan."

Jan (86)

"Ik hoorde goed, maar verstond slecht."

Carolien (67)

"Iedereen kan een gehoorapparaat verkopen, maar het is juist de professionele begeleiding die vaak ontbreekt."

Bart (54)

"Het is vreemd dat verzekeraars gaan uitmaken welk toestel het beste is voor mij. Kunnen zij dan horen wat ik hoor?"

Karel (77)

Wij zijn er voor jou!
Wij helpen jou met het vinden van het perfecte gehoorapparaat. Vraag gratis naar het adviesplan en maak via Gehoorinfo de passende keuze voor een beter gehoor.

Adviesplan

Samen in 3 stappen naar een beter gehoor

Bereid je bezoek aan de audicien voor

1 Controleer

Ga op zoek naar een audicien die jou de begeleiding kan bieden die jij verdient.

2 Vergelijk

Test en vergelijk je gehoorapparaat met andere gehoorapparaten.

3 Ervaar

Door testen en vergelijken heb jij een gehoorapparaat gekozen dat bij jou past. Geniet van het leven, geniet van het beter gehoor!

Lees meer en laat ons je helpen

Wat zeggen gebruikers over ons

Petra (72)

Eindelijk een gehoorapparaat gevonden wat bij me past. Bedankt gehoorinfo.nl voor jullie hulp en persoonlijke aandacht.

Johan (62)

Na 2 gehoorapparaten die in de kast waren beland nu een gehoorapparaat gevonden wat bij mij past mede door de hulp van gehoorinfo.nl.

Waarom Gehoorinfo?

Onafhankelijk van commerciële belangen Dé kritisch en deskundige partner in de gehoorbranche Ervaar gratis de persoonlijke begeleiding die jij verdient Samen naar een beter gehoor

Wanneer een gehoorapparaat nodig?

Lees artikel

Gehoorapparaat aftrekbaar, ja of nee?

Lees artikel

Gratis gehoorapparaat

Lees artikel

Hoe Gehoorinfo jou verder helpt

Wij hebben door onze deskundigheid en persoonlijke begeleiding meerdere naar een beter gehoor kunnen helpen. Een goed gehoor is essentieel voor de vitaliteit van het leven, om lekker te kunnen genieten van het leven. Gehoorinfo verteld het hele verhaal, zo kun jij op de website alles kunnen lezen over de gehoorbranche, gehoorapparaten, de vergoedingen én nog veel meer. Gehoorinfo heeft contact met erkende en StaR geregistreerde audiciens. Jij kunt er dus van verzekerd zijn dat jij via Gehoorinfo terecht komt bij erkende audiciens. In combinatie met alle informatie op de website, het adviesplan en de persoonlijke begeleiding – zullen wij samen hét perfecte gehoorapparaat voor jouw gehoorprobleem vinden.

Wij helpen jou naar een beter gehoor

Het adviesplan van Gehoorinfo sluit precies aan op hetgeen wat de onafhankelijke partijen: Consumentenbond en Radar uiten.

Vergelijk, probeer en ervaar

Een ander gehoorapparaat proberen hoort bij de service en eindigt bij een duurzame keuze.
phonak phonak
Zie voor bron: Consumentenbond en Avrotros Radar

Als jouw onafhankelijke maar kritische partner werken wij alleen samen met geregistreerde audiciens

Wij komen op voor de mensen met een gehoorprobleem en zorgen er samen met de audicien voor dat zij de persoonlijke begeleiding krijgen die zij verdienen.
phonak widex starkey oticon coselgi siemens

Keurmerken

keurmerken

Gehoorinfo beschikt niet over deze keurmerken. De getoonde audiciens op gehoorinfo.nl beschikken echter wel over deze keurmerken. Zie meer

© Gehoorinfo.nl 2024 | Sitemap | Disclaimer | Juridisch | Privacy |