Wanneer een gehoorapparaat nodig?

Een bekende vraag dat iedereen zich weleens afgevraagd heeft, is; 'heb ik een gehoorapparaat nodig'? Mensen met een gehoorprobleem hebben last van gehoorverlies, oftewel slechthorendheid. Als je spraak, hoge of lage tonen slecht hoort, dan is het mogelijk dat je slechthorend bent. Maar wanneer heb jij een gehoorapparaat nodig?

Heb jij het idee dat jij minder hoort dan voorheen? Er zijn online diverse (hoor)testen vindbaar die door middel van simpele vragen kunnen achterhalen of jij slechthorend bent. Het is belangrijk dat jij de vragen invult om zo te achterhalen of jij slechthorend bent.

Slechthorendheid

Ruim 10% van alle Nederlanders heeft last van gehoorverlies. Gehoorverlies kan op diverse manieren ontstaan en kan in diverse maten vastgesteld worden. Met horen speelt elk onderdeel van het oor een cruciale rol. De rollen kunnen verdeeld worden in; het herkennen, versturen en het ontvangen van geluiden. Wanneer één van deze rollen niet meer optimaal vervuld wordt, dan is er sprake van gehoorverlies. De mate van gehoorverlies kan echter aanzienlijk verschillen, zo zijn er diverse gradaties. In het artikel 'gehoorverlies' kun jij hier meer over lezen.

Het gehoorapparaat

Een gehoorapparaat helpt jou om één van deze rollen weer optimaal te kunnen vervullen. Vele onderschatten wat slechthorendheid mét je kan doen, en wat een gehoorapparaat vóór je kan doen. Het optimaal kunnen horen, genieten van geluiden is een luxe die niet altijd vanzelfsprekend is. Gelukkig zijn er talloze modellen en merken verkrijgbaar, is de oplossing van gehoorprobleem zo gevonden én bestaat er voor iedereen een hoortoestel dat bij hem/haar past.

Ben jij slechthorend?

Denk jij slechthorend te zijn en wil jij weten wat een gehoorapparaat voor jou kan betekenen? Lees dan onze artikelen eens door en ontdek zelf waar jij aan toe bent. Heb je een vraag of wil je simpelweg advies? Schroom niet, neem – via het contactformulier – contact met ons op, wij zijn immers een onafhankelijk informatieportaal dat informatie én advies verstrekt.

"Ik merkte dat ik bij verjaardagen veel beter kon horen en zelfs mee kon praten."

Johan (72)

"Vroeger was ik 's avonds helemaal uitgeput doordat ik naast mijn gehoorapparaat mezelf nog steeds veel moest inspanning. Nu gelukking niet meer."

Petra (75)

"Laatste stukje van mijn leven wil ik erbij horen, en niet langs de zijlijn staan."

Jan (86)

"Ik hoorde goed, maar verstond slecht."

Carolien (67)

"Iedereen kan een gehoorapparaat verkopen, maar het is juist de professionele begeleiding die vaak ontbreekt."

Bart (54)

"Het is vreemd dat verzekeraars gaan uitmaken welk toestel het beste is voor mij. Kunnen zij dan horen wat ik hoor?"

Karel (77)

Wij zijn er voor jou!
Wij helpen jou met het vinden van het perfecte gehoorapparaat. Vraag gratis naar het adviesplan en maak via Gehoorinfo de passende keuze voor een beter gehoor.

Adviesplan

Samen in 3 stappen naar een beter gehoor

Bereid je bezoek aan de audicien voor

1 Controleer

Ga op zoek naar een audicien die jou de begeleiding kan bieden die jij verdient.

2 Vergelijk

Test en vergelijk je gehoorapparaat met andere gehoorapparaten.

3 Ervaar

Door testen en vergelijken heb jij een gehoorapparaat gekozen dat bij jou past. Geniet van het leven, geniet van het beter gehoor!

Lees meer en laat ons je helpen

Wat zeggen gebruikers over ons

Petra (72)

Eindelijk een gehoorapparaat gevonden wat bij me past. Bedankt gehoorinfo.nl voor jullie hulp en persoonlijke aandacht.

Johan (62)

Na 2 gehoorapparaten die in de kast waren beland nu een gehoorapparaat gevonden wat bij mij past mede door de hulp van gehoorinfo.nl.

Waarom Gehoorinfo?

Onafhankelijk van commerciële belangen Dé kritisch en deskundige partner in de gehoorbranche Ervaar gratis de persoonlijke begeleiding die jij verdient Samen naar een beter gehoor

Gratis gehoorapparaat

Lees artikel

Gehoorapparaat aftrekbaar, ja of nee?

Lees artikel

Hoe Gehoorinfo jou verder helpt

Wij hebben door onze deskundigheid en persoonlijke begeleiding meerdere naar een beter gehoor kunnen helpen. Een goed gehoor is essentieel voor de vitaliteit van het leven, om lekker te kunnen genieten van het leven. Gehoorinfo verteld het hele verhaal, zo kun jij op de website alles kunnen lezen over de gehoorbranche, gehoorapparaten, de vergoedingen én nog veel meer. Gehoorinfo heeft contact met erkende en StaR geregistreerde audiciens. Jij kunt er dus van verzekerd zijn dat jij via Gehoorinfo terecht komt bij erkende audiciens. In combinatie met alle informatie op de website, het adviesplan en de persoonlijke begeleiding – zullen wij samen hét perfecte gehoorapparaat voor jouw gehoorprobleem vinden.

Wij helpen jou naar een beter gehoor

Het adviesplan van Gehoorinfo sluit precies aan op hetgeen wat de onafhankelijke partijen: Consumentenbond en Radar uiten.

Vergelijk, probeer en ervaar

Een ander gehoorapparaat proberen hoort bij de service en eindigt bij een duurzame keuze.
phonak phonak
Zie voor bron: Consumentenbond en Avrotros Radar

Als jouw onafhankelijke maar kritische partner werken wij alleen samen met geregistreerde audiciens

Wij komen op voor de mensen met een gehoorprobleem en zorgen er samen met de audicien voor dat zij de persoonlijke begeleiding krijgen die zij verdienen.
phonak widex starkey oticon coselgi siemens

Keurmerken

keurmerken

Gehoorinfo beschikt niet over deze keurmerken. De getoonde audiciens op gehoorinfo.nl beschikken echter wel over deze keurmerken. Zie meer

© Gehoorinfo.nl 2023 | Sitemap | Disclaimer | Juridisch | Privacy |