Wanneer wordt het gehoorapparaat vergoed?

Bij de vergoedingsmogelijkheden inzake gehoorapparaten volgen vaak twee vragen: 'Hoeveel wordt er vergoed'? en 'Wanneer valt mijn gehoorapparaat binnen de vergoeding'? In dit artikel gaan wij dieper in op de tweede vraag. Gehoorinfo zal aan de hand van deze beschrijvende pagina toelichten wanneer jij een gehoorapparaat binnen de vergoeding kunt aanschaffen.

De gehoortest en de AVL (Amsterdamse Vragenlijst)

Nadat jij erkend hebt dat jij slechthorend bent, zal je uiteindelijk een bezoek brengen aan de audicien. De audicien zal een gehoortest afnemen en zal samen met jou de AVL (Amsterdamse Vragenlijst) doorlopen. De gehoortest bepaalt de mate van jouw gehoorverlies. De AVL achterhaalt of jij in aanmerking voor een hoortoestel komt én tot welke categorie jij behoort. De categorie is bepalend voor de keuze die jij krijgt. Categorie 1 bestaat uit gehoorapparaten die een eenvoudige gehooroplossing leveren. Categorie 5 bestaat uit gehoorapparaten die een complexe gehooroplossing leveren.

Categorie bepaald, hoe nu verder?

Wanneer de categorie bepaald is, zullen de vervolgstappen genomen kunnen worden. Ingeval jij aan geen sterke mate van gehoorverlies lijdt en je behoort tot één van de categorieën, dan heb jij de keuze om een gehoorapparaat binnen de vergoedingsmogelijkheden te kiezen. Jij hebt nu de keuze om een gehoortoestel binnen de vastgestelde categorie te kiezen. Het gekozen hoortoestel wordt deels vergoed door de zorgverzekeraars. In meeste gevallen krijg jij 75% vergoed en zal jij 25% én het eigen risico, mits deze nog niet gebruikt is, zelf moeten betalen. In het artikel: hoe zit het nu met de vergoeding gaan wij dieper in op de vergoedingsmogelijkheden. In enkele gevallen is het zelfs mogelijk dat jij 100% vergoed krijgt, mits jij voor een bepaald bedrag aan accessoires koopt. In meeste gevallen is dit een actie van de audicien om jou zo als klant te binden, hier is natuurlijk niks mis mee.

Belangrijk: Wij willen jou echter wel mijden voor de gratis hoortoestel acties! Wij raden jou aan om ten alle tijden kritisch te blijven. Het is mogelijk dat een 'bijna gratis' gehoortoestel goed genoeg voor jou is. Maar in de meeste gevallen zijn de 'gratis gehoorapparaten' oude modellen die middels acties weggegeven worden. Ben daarom kritisch tijdens de proefperiode. Wil je weten hoe jij kritisch blijft? Doorloop het adviesplan van Gehoorinfo, wij helpen jou gratis én vrijblijvend naar het best passende hoortoestel!

Ik behoor tot géén categorie, wat nu?

Indien jij aan een sterke mate van gehoorverlies lijdt en je tot geen categorie ingedeeld kan worden, dan zal jij een gehoorapparaat buiten de vergoedingsmogelijkheden moeten kiezen. De gehoorapparaten die een minder complexere gehooroplossing bieden, zullen niet meer adequaat genoeg zijn. Jij kunt nu genieten van échte keuzevrijheid. Optimaal horen met het perfecte hoortoestel is binnen handbereik. Doorloop het adviesplan én vind via Gehoorinfo jouw gehoorapparaat.

"Ik merkte dat ik bij verjaardagen veel beter kon horen en zelfs mee kon praten."

Johan (72)

"Vroeger was ik 's avonds helemaal uitgeput doordat ik naast mijn gehoorapparaat mezelf nog steeds veel moest inspanning. Nu gelukking niet meer."

Petra (75)

"Laatste stukje van mijn leven wil ik erbij horen, en niet langs de zijlijn staan."

Jan (86)

"Ik hoorde goed, maar verstond slecht."

Carolien (67)

"Iedereen kan een gehoorapparaat verkopen, maar het is juist de professionele begeleiding die vaak ontbreekt."

Bart (54)

"Het is vreemd dat verzekeraars gaan uitmaken welk toestel het beste is voor mij. Kunnen zij dan horen wat ik hoor?"

Karel (77)

Wij zijn er voor jou!
Wij helpen jou met het vinden van het perfecte gehoorapparaat. Vraag gratis naar het adviesplan en maak via Gehoorinfo de passende keuze voor een beter gehoor.

Adviesplan

Samen in 3 stappen naar een beter gehoor

Bereid je bezoek aan de audicien voor

1 Controleer

Ga op zoek naar een audicien die jou de begeleiding kan bieden die jij verdient.

2 Vergelijk

Test en vergelijk je gehoorapparaat met andere gehoorapparaten.

3 Ervaar

Door testen en vergelijken heb jij een gehoorapparaat gekozen dat bij jou past. Geniet van het leven, geniet van het beter gehoor!

Lees meer en laat ons je helpen

Wat zeggen gebruikers over ons

Petra (72)

Eindelijk een gehoorapparaat gevonden wat bij me past. Bedankt gehoorinfo.nl voor jullie hulp en persoonlijke aandacht.

Johan (62)

Na 2 gehoorapparaten die in de kast waren beland nu een gehoorapparaat gevonden wat bij mij past mede door de hulp van gehoorinfo.nl.

Waarom Gehoorinfo?

Onafhankelijk van commerciële belangen Dé kritisch en deskundige partner in de gehoorbranche Ervaar gratis de persoonlijke begeleiding die jij verdient Samen naar een beter gehoor

Gratis gehoorapparaat

Lees artikel

Gehoorapparaat aftrekbaar, ja of nee?

Lees artikel

Wanneer een gehoorapparaat nodig?

Lees artikel

Hoe Gehoorinfo jou verder helpt

Wij hebben door onze deskundigheid en persoonlijke begeleiding meerdere naar een beter gehoor kunnen helpen. Een goed gehoor is essentieel voor de vitaliteit van het leven, om lekker te kunnen genieten van het leven. Gehoorinfo verteld het hele verhaal, zo kun jij op de website alles kunnen lezen over de gehoorbranche, gehoorapparaten, de vergoedingen én nog veel meer. Gehoorinfo heeft contact met erkende en StaR geregistreerde audiciens. Jij kunt er dus van verzekerd zijn dat jij via Gehoorinfo terecht komt bij erkende audiciens. In combinatie met alle informatie op de website, het adviesplan en de persoonlijke begeleiding – zullen wij samen hét perfecte gehoorapparaat voor jouw gehoorprobleem vinden.

Wij helpen jou naar een beter gehoor

Het adviesplan van Gehoorinfo sluit precies aan op hetgeen wat de onafhankelijke partijen: Consumentenbond en Radar uiten.

Vergelijk, probeer en ervaar

Een ander gehoorapparaat proberen hoort bij de service en eindigt bij een duurzame keuze.
phonak phonak
Zie voor bron: Consumentenbond en Avrotros Radar

Als jouw onafhankelijke maar kritische partner werken wij alleen samen met geregistreerde audiciens

Wij komen op voor de mensen met een gehoorprobleem en zorgen er samen met de audicien voor dat zij de persoonlijke begeleiding krijgen die zij verdienen.
phonak widex starkey oticon coselgi siemens

Keurmerken

keurmerken

Gehoorinfo beschikt niet over deze keurmerken. De getoonde audiciens op gehoorinfo.nl beschikken echter wel over deze keurmerken. Zie meer

© Gehoorinfo.nl 2023 | Sitemap | Disclaimer | Juridisch | Privacy |