Wat past het beste bij mij?

Wij hebben bij Gehoorinfo meerdere malen de volgende vraag mogen ontvangen: 'Wat past het beste bij mij?'. Het is een compleet begrijpelijke vraag die wij maar al te graag beantwoorden. Het is een vraag die voor ons bewijst dat de mensen met gehoorproblemen bewust zijn dat een gehoorapparaat niet voor iedereen hetzelfde kan betekenen. Het is niet voor niets dat het ene hoortoestel €500,- kost, terwijl het andere gehoorapparaat €1500,- kost. Het verschil zit hem niet in het merk, het verschil zit hem in de technologie van het apparaat. De nieuwe gehoorapparaten zijn net minicomputers die over een hele sterke rekenkracht beschikken.

Wat is het verschil?

Elk gehoor, elk gehoorprobleem en elk gehoorapparaat is nét iets anders. Middels de gehoortest en de Amsterdamse Vragenlijst (AVL) kan de audicien bepalen tot welke categorie jij behoort. Het is echter belangrijk om te weten dat in elke categorie tientallen gehoorapparaten beschikbaar zijn. Het verschil in de gehoorapparaten is heel simpel gezegd: 'hoe slim het gehoorapparaat is'. De een is, net zoals bij mensen én computers, slimmer dan het ander. Het hoortoestel met een groot rekenvermogen kan nauwkeurig de omgeving bepalen en weten in welke hoorsituatie jij je bevindt. Het gehoorapparaat kan hierdoor leren om de volgende keer het achtergrondgeluid te onderdrukken of juist te versterken, bepalend wat de wensen zijn.

Maar... wat past nu het beste bij mij?

Wat het beste bij jou past ligt aan drie factoren: de vastgestelde categorie, jouw hoorwensen en luistersituaties. Indien je het gehoorapparaat vergoed wilt hebben door de zorgverzekeraars, dan heb je alleen keuze om een gehoorapparaat uit het vastgestelde categorie te kiezen. Het grote deel van de mensen met gehoorproblemen kunnen goed geholpen worden met de gehoorapparaten binnen de vastgestelde categorie.

Wil jij echter een gehoorapparaat uit een andere categorie, omdat deze simpelweg beter bij jou past? Dan vervalt de vergoeding en zal jij het hoortoestel zelf moeten betalen. Jij hebt nu echter wel complete keuzevrijheid. Dit betekent dat jij met beide handen de kans kunt grijpen om de best mogelijke hooroplossing te vinden.

Wat het beste bij jou past, ligt compleet aan jouw hoorwensen en luistersituaties. Werk jij nog en moet je spraak goed kunnen verstaan, zelfs in luistersituaties met meerdere personen? Dan zul jij, hoe dan ook, een gehoorapparaat nodig hebben dat buiten de vergoedingsmogelijkheden valt. Wil jij op een verjaardag alles goed kunnen horen en weer lekker kunnen genieten? Ook dan heb jij een gehoorapparaat nodig dat buiten de vergoedingsmogelijkheden valt.

Er zijn ook diverse verschillende soorten gehoorapparaten. Zo heb je de gehoorapparaten binnen het oor: in-het-oor (IHO), kanaaltoestel en 'complete in canal' (CIC), of de gehoorapparaten buiten het oor: achter-het-oor (AHO). Wat het beste bij jouw past ligt aan jouw situatie, mate van gehoorverlies en wensen en belangen. Samen met de audicien kun je kijken wat het beste bij jou past. 

Vergelijk en ervaar

Om zelf te kunnen achterhalen welk hoortoestel het beste bij je past, is het raadzaam om meerdere gehoorapparaten te proberen en het zelf te ervaren. Vergelijk de gehoorapparaten in de proefperiode en ervaar. Het vinden van het beste hoortoestel vergt tijd, maar het is wel een belonende taak. Weer optimaal kunnen horen is bepalend voor de vitaliteit van het leven. Weer écht kunnen genieten van geluiden waarvan jij altijd genoten hebt, hoeft geen luxe te zijn.

Wat past het best bij mij? Doorloop het adviesplan en ontdek zelf wat de beste gehooroplossing voor jou is.

"Ik merkte dat ik bij verjaardagen veel beter kon horen en zelfs mee kon praten."

Johan (72)

"Vroeger was ik 's avonds helemaal uitgeput doordat ik naast mijn gehoorapparaat mezelf nog steeds veel moest inspanning. Nu gelukking niet meer."

Petra (75)

"Laatste stukje van mijn leven wil ik erbij horen, en niet langs de zijlijn staan."

Jan (86)

"Ik hoorde goed, maar verstond slecht."

Carolien (67)

"Iedereen kan een gehoorapparaat verkopen, maar het is juist de professionele begeleiding die vaak ontbreekt."

Bart (54)

"Het is vreemd dat verzekeraars gaan uitmaken welk toestel het beste is voor mij. Kunnen zij dan horen wat ik hoor?"

Karel (77)

Wij zijn er voor jou!
Wij helpen jou met het vinden van het perfecte gehoorapparaat. Vraag gratis naar het adviesplan en maak via Gehoorinfo de passende keuze voor een beter gehoor.

Adviesplan

Samen in 3 stappen naar een beter gehoor

Bereid je bezoek aan de audicien voor

1 Controleer

Ga op zoek naar een audicien die jou de begeleiding kan bieden die jij verdient.

2 Vergelijk

Test en vergelijk je gehoorapparaat met andere gehoorapparaten.

3 Ervaar

Door testen en vergelijken heb jij een gehoorapparaat gekozen dat bij jou past. Geniet van het leven, geniet van het beter gehoor!

Lees meer en laat ons je helpen

Wat zeggen gebruikers over ons

Petra (72)

Eindelijk een gehoorapparaat gevonden wat bij me past. Bedankt gehoorinfo.nl voor jullie hulp en persoonlijke aandacht.

Johan (62)

Na 2 gehoorapparaten die in de kast waren beland nu een gehoorapparaat gevonden wat bij mij past mede door de hulp van gehoorinfo.nl.

Waarom Gehoorinfo?

Onafhankelijk van commerciële belangen Dé kritisch en deskundige partner in de gehoorbranche Ervaar gratis de persoonlijke begeleiding die jij verdient Samen naar een beter gehoor

Gratis gehoorapparaat

Lees artikel

Gehoorapparaat aftrekbaar, ja of nee?

Lees artikel

Wanneer een gehoorapparaat nodig?

Lees artikel

Hoe Gehoorinfo jou verder helpt

Wij hebben door onze deskundigheid en persoonlijke begeleiding meerdere naar een beter gehoor kunnen helpen. Een goed gehoor is essentieel voor de vitaliteit van het leven, om lekker te kunnen genieten van het leven. Gehoorinfo verteld het hele verhaal, zo kun jij op de website alles kunnen lezen over de gehoorbranche, gehoorapparaten, de vergoedingen én nog veel meer. Gehoorinfo heeft contact met erkende en StaR geregistreerde audiciens. Jij kunt er dus van verzekerd zijn dat jij via Gehoorinfo terecht komt bij erkende audiciens. In combinatie met alle informatie op de website, het adviesplan en de persoonlijke begeleiding – zullen wij samen hét perfecte gehoorapparaat voor jouw gehoorprobleem vinden.

Wij helpen jou naar een beter gehoor

Het adviesplan van Gehoorinfo sluit precies aan op hetgeen wat de onafhankelijke partijen: Consumentenbond en Radar uiten.

Vergelijk, probeer en ervaar

Een ander gehoorapparaat proberen hoort bij de service en eindigt bij een duurzame keuze.
phonak phonak
Zie voor bron: Consumentenbond en Avrotros Radar

Als jouw onafhankelijke maar kritische partner werken wij alleen samen met geregistreerde audiciens

Wij komen op voor de mensen met een gehoorprobleem en zorgen er samen met de audicien voor dat zij de persoonlijke begeleiding krijgen die zij verdienen.
phonak widex starkey oticon coselgi siemens

Keurmerken

keurmerken

Gehoorinfo beschikt niet over deze keurmerken. De getoonde audiciens op gehoorinfo.nl beschikken echter wel over deze keurmerken. Zie meer

© Gehoorinfo.nl 2024 | Sitemap | Disclaimer | Juridisch | Privacy |