Werking van het gehoor

Het gehoor is een zeer bijzonder, complex en belangrijk orgaan. Door de complexiteit van het gehoor wordt het gehoor nóg steeds onderzocht. Het menselijk gehoor is in staat om frequenties van 20 Hertz tot 20 kHz waar te nemen. Vrouwen horen over het algemeen beter dan mannen, dus het is logisch dat vrouwen betere luisteraars zijn dan de mannen. Het gehoor is zó complex dat er nog steeds onderzoeken gedaan worden over de werking van het gehoor en de gehoorproblemen.

De drie onderdelen

Het gehoor bestaat voornamelijk uit drie onderdelen die tezamen ervoor zorgen dat geluid waargenomen wordt. De onderdelen zijn: het uitwendige oor (oorschelp), het middenoor en het binnenoor. De drie onderdelen werken hard samen om vervolgens signalen naar de hersenen te sturen, de signalen worden door de hersenen geïnterpreteerd als geluid.

 

Hoe werkt het?

Het uitwendige oor (oorschelp) vangt geluidprikkels op en zorgt dat de geluidprikkels naar het midden- en binnenoor gaan. Het midden- en binnenoor vangen de trillingen op en zetten de trillingen om naar signalen, om deze vervolgens naar de hersenen te sturen. De hersenen zet de signalen over tot geluid.

Stap voor stap

De trillingen worden door de gehoorvang naar het trommelvlies geleidt. Achter het trommelvlies gaan de gehoorbeentjes bewegen waardoor het geluid verder versterkt wordt. Het versterkte geluid gaat naar het slakkenhuis. In het slakkenhuis bevindt zich de vloeistof dat door het trillen in beweging gebracht wordt. De haarcellen in het slakkenhuis zet de trillingen over in signalen. De hersenen vangt door middel van de gehoorzenuw de signalen op en zet deze signalen over naar geluid. De hersenen verwerkt al het geluid (de data) en selecteert wat belangrijk is.

"Ik merkte dat ik bij verjaardagen veel beter kon horen en zelfs mee kon praten."

Johan (72)

"Vroeger was ik 's avonds helemaal uitgeput doordat ik naast mijn gehoorapparaat mezelf nog steeds veel moest inspanning. Nu gelukking niet meer."

Petra (75)

"Laatste stukje van mijn leven wil ik erbij horen, en niet langs de zijlijn staan."

Jan (86)

"Ik hoorde goed, maar verstond slecht."

Carolien (67)

"Iedereen kan een gehoorapparaat verkopen, maar het is juist de professionele begeleiding die vaak ontbreekt."

Bart (54)

"Het is vreemd dat verzekeraars gaan uitmaken welk toestel het beste is voor mij. Kunnen zij dan horen wat ik hoor?"

Karel (77)

Wij zijn er voor jou!
Wij helpen jou met het vinden van het perfecte gehoorapparaat. Vraag gratis naar het adviesplan en maak via Gehoorinfo de passende keuze voor een beter gehoor.

Adviesplan

Samen in 3 stappen naar een beter gehoor

Bereid je bezoek aan de audicien voor

1 Controleer

Ga op zoek naar een audicien die jou de begeleiding kan bieden die jij verdient.

2 Vergelijk

Test en vergelijk je gehoorapparaat met andere gehoorapparaten.

3 Ervaar

Door testen en vergelijken heb jij een gehoorapparaat gekozen dat bij jou past. Geniet van het leven, geniet van het beter gehoor!

Lees meer en laat ons je helpen

Wat zeggen gebruikers over ons

Petra (72)

Eindelijk een gehoorapparaat gevonden wat bij me past. Bedankt gehoorinfo.nl voor jullie hulp en persoonlijke aandacht.

Johan (62)

Na 2 gehoorapparaten die in de kast waren beland nu een gehoorapparaat gevonden wat bij mij past mede door de hulp van gehoorinfo.nl.

Waarom Gehoorinfo?

Onafhankelijk van commerciële belangen Dé kritisch en deskundige partner in de gehoorbranche Ervaar gratis de persoonlijke begeleiding die jij verdient Samen naar een beter gehoor

Gehoorapparaat aftrekbaar, ja of nee?

Lees artikel

Wanneer een gehoorapparaat nodig?

Lees artikel

Gratis gehoorapparaat

Lees artikel

Hoe Gehoorinfo jou verder helpt

Wij hebben door onze deskundigheid en persoonlijke begeleiding meerdere naar een beter gehoor kunnen helpen. Een goed gehoor is essentieel voor de vitaliteit van het leven, om lekker te kunnen genieten van het leven. Gehoorinfo verteld het hele verhaal, zo kun jij op de website alles kunnen lezen over de gehoorbranche, gehoorapparaten, de vergoedingen én nog veel meer. Gehoorinfo heeft contact met erkende en StaR geregistreerde audiciens. Jij kunt er dus van verzekerd zijn dat jij via Gehoorinfo terecht komt bij erkende audiciens. In combinatie met alle informatie op de website, het adviesplan en de persoonlijke begeleiding – zullen wij samen hét perfecte gehoorapparaat voor jouw gehoorprobleem vinden.

Wij helpen jou naar een beter gehoor

Het adviesplan van Gehoorinfo sluit precies aan op hetgeen wat de onafhankelijke partijen: Consumentenbond en Radar uiten.

Vergelijk, probeer en ervaar

Een ander gehoorapparaat proberen hoort bij de service en eindigt bij een duurzame keuze.
phonak phonak
Zie voor bron: Consumentenbond en Avrotros Radar

Als jouw onafhankelijke maar kritische partner werken wij alleen samen met geregistreerde audiciens

Wij komen op voor de mensen met een gehoorprobleem en zorgen er samen met de audicien voor dat zij de persoonlijke begeleiding krijgen die zij verdienen.
phonak widex starkey oticon coselgi siemens

Keurmerken

keurmerken

Gehoorinfo beschikt niet over deze keurmerken. De getoonde audiciens op gehoorinfo.nl beschikken echter wel over deze keurmerken. Zie meer

© Gehoorinfo.nl 2022 | Sitemap | Disclaimer | Juridisch | Privacy |