Zorgtoestellen

Bij gehoorapparaten kan onderscheid gemaakt worden tussen twee verschillende soorten. De gehoortoestellen die wél vergoed worden en de hoortoestellen die niet vergoed worden. Binnen die twee segmenten zijn natuurlijk meer verschillen, zoals; prijs, kwaliteit, technologie et cetera. In dit artikel vertellen wij jou meer over gehoorapparaten binnen de vergoeding, oftewel 'zorgtoestellen'.

Vergoeding gehoorapparaat

Sinds het nieuwe vergoedingsstelsel van 2013 heb je de mogelijkheid om hoortoestel vergoedingen te krijgen. Bij de aanschaf van het gehoorapparaat kun je vanuit een basisverzekering 75% vergoed krijgen. De overige 25% en het eigen risico dien je echter zelf te betalen. Om van de vergoedingen hoortoestellen gebruik te mogen maken dien je echter aan enkele voorwaarden te voldoen. De eerste voorwaarden is dat jij een gehoorapparaat moet kopen bij een gecontracteerde audicien. Dit is een audicien waarmee jouw zorgverzekeraar een contract heeft. Wil je weten of jouw audicien aangesloten is bij jouw zorgverzekeraar? Neem dan hier contact met ons op.

Classificatie

De tweede voorwaarden is dat jij een gehoorapparaat koopt uit de vastgestelde categorie. De mate van jouw gehoorprobleem wordt aan de hand van één van de vijf categorieën bepaald. Onder categorie 1 vallen minder sterke gehoorklachten. Onder categorie 5 vallen complexe gehoorproblemen.

Aan de hand van een vragenlijst en jouw gehoortest kan bepaald worden tot welke categorie jij behoort. Binnen die vastgestelde categorie heb jij keuze uit diverse merken en modellen. Gelukkig kunnen de meeste mensen met gehoorproblemen geholpen worden met een gehoorapparaat uit hun eigen categorie. De meeste beschikken over minder complexe gehoorproblemen, waardoor zo'n gehoorapparaat (zorgtoestel) adequaat genoeg is.

Blijkt het echter zo te zijn dat jij een gehoorapparaat uit een hogere categorie nodig hebt, omdat je met de gehoorapparaten uit jouw categorie niet goed genoeg hoort? Dan zul je een geavanceerder gehoorapparaat moeten kopen die beter bij jou past. Je zult dan het gehoorapparaat waarschijnlijk zelf betalen. De basisverzekering dekt alleen de gehoorapparaten uit de vastgestelde categorie. Echter, als je over een aanvullende verzekering beschikt is het wél mogelijk om gebruik te maken van de vergoedingen van de hoortoestellen.

Ik moet het gehoorapparaat zelf betalen, wat nu?

Ruim 15% van de slechthorenden hebben een complex gehoorprobleem en kunnen met een gehoorapparaat uit het vergoedingsstelsel niet goed geholpen worden. Zij hebben door het complex gehoorprobleem moeite met verstaan of kunnen bepaalde tonen niet goed horen. Zij zullen het gehoorapparaat dus deels zelf moeten betalen. Gelukkig kan de audicien vaak korting aanbieden. Daarbij kan je de aanschaf van het gehoorapparaat aftrekken van het belastbaar inkomen. Moet je het gehoorapparaat deels of helemaal zelf betalen? Geen zorgen, de gehoorapparaten buiten het vergoedingsstelsel, oftewel 'vrije markt gehoorapparaten', zijn veel geavanceerder dan de gehoorapparaten die binnen de vergoeding vallen. Het weer optimaal spraak kunnen verstaan en horen is met zo'n 'vrije markt gehoorapparaat' binnen handbereik. In dit artikel kun jij hier meer over lezen.

"Ik merkte dat ik bij verjaardagen veel beter kon horen en zelfs mee kon praten."

Johan (72)

"Vroeger was ik 's avonds helemaal uitgeput doordat ik naast mijn gehoorapparaat mezelf nog steeds veel moest inspanning. Nu gelukking niet meer."

Petra (75)

"Laatste stukje van mijn leven wil ik erbij horen, en niet langs de zijlijn staan."

Jan (86)

"Ik hoorde goed, maar verstond slecht."

Carolien (67)

"Iedereen kan een gehoorapparaat verkopen, maar het is juist de professionele begeleiding die vaak ontbreekt."

Bart (54)

"Het is vreemd dat verzekeraars gaan uitmaken welk toestel het beste is voor mij. Kunnen zij dan horen wat ik hoor?"

Karel (77)

Wij zijn er voor jou!
Wij helpen jou met het vinden van het perfecte gehoorapparaat. Vraag gratis naar het adviesplan en maak via Gehoorinfo de passende keuze voor een beter gehoor.

Adviesplan

Samen in 3 stappen naar een beter gehoor

Bereid je bezoek aan de audicien voor

1 Controleer

Ga op zoek naar een audicien die jou de begeleiding kan bieden die jij verdient.

2 Vergelijk

Test en vergelijk je gehoorapparaat met andere gehoorapparaten.

3 Ervaar

Door testen en vergelijken heb jij een gehoorapparaat gekozen dat bij jou past. Geniet van het leven, geniet van het beter gehoor!

Lees meer en laat ons je helpen

Wat zeggen gebruikers over ons

Petra (72)

Eindelijk een gehoorapparaat gevonden wat bij me past. Bedankt gehoorinfo.nl voor jullie hulp en persoonlijke aandacht.

Johan (62)

Na 2 gehoorapparaten die in de kast waren beland nu een gehoorapparaat gevonden wat bij mij past mede door de hulp van gehoorinfo.nl.

Waarom Gehoorinfo?

Onafhankelijk van commerciële belangen Dé kritisch en deskundige partner in de gehoorbranche Ervaar gratis de persoonlijke begeleiding die jij verdient Samen naar een beter gehoor

Gehoorapparaat aftrekbaar, ja of nee?

Lees artikel

Wanneer een gehoorapparaat nodig?

Lees artikel

Gratis gehoorapparaat

Lees artikel

Hoe Gehoorinfo jou verder helpt

Wij hebben door onze deskundigheid en persoonlijke begeleiding meerdere naar een beter gehoor kunnen helpen. Een goed gehoor is essentieel voor de vitaliteit van het leven, om lekker te kunnen genieten van het leven. Gehoorinfo verteld het hele verhaal, zo kun jij op de website alles kunnen lezen over de gehoorbranche, gehoorapparaten, de vergoedingen én nog veel meer. Gehoorinfo heeft contact met erkende en StaR geregistreerde audiciens. Jij kunt er dus van verzekerd zijn dat jij via Gehoorinfo terecht komt bij erkende audiciens. In combinatie met alle informatie op de website, het adviesplan en de persoonlijke begeleiding – zullen wij samen hét perfecte gehoorapparaat voor jouw gehoorprobleem vinden.

Wij helpen jou naar een beter gehoor

Het adviesplan van Gehoorinfo sluit precies aan op hetgeen wat de onafhankelijke partijen: Consumentenbond en Radar uiten.

Vergelijk, probeer en ervaar

Een ander gehoorapparaat proberen hoort bij de service en eindigt bij een duurzame keuze.
phonak phonak
Zie voor bron: Consumentenbond en Avrotros Radar

Als jouw onafhankelijke maar kritische partner werken wij alleen samen met geregistreerde audiciens

Wij komen op voor de mensen met een gehoorprobleem en zorgen er samen met de audicien voor dat zij de persoonlijke begeleiding krijgen die zij verdienen.
phonak widex starkey oticon coselgi siemens

Keurmerken

keurmerken

Gehoorinfo beschikt niet over deze keurmerken. De getoonde audiciens op gehoorinfo.nl beschikken echter wel over deze keurmerken. Zie meer

© Gehoorinfo.nl 2024 | Sitemap | Disclaimer | Juridisch | Privacy |