Voorkomen beter dan genezen

'Genieten, maar géén gehoorbeschadiging oplopen', is wellicht een voor de hand liggende uitspraak. Maar dit geldt echter lang niet genoeg voor iedereen. Door overmatig gebruik van muziek en het horen van harde geluiden kan het gehoor permanent beschadigen. ''Voorkomen is beter dan genezen.'' Een cliché, maar het klopt wel.

Geluidsterkte

Er ontstaat steeds meer gehoorschade door teveel blootstelling aan lawaai. Boven 80 decibel, de geluidsterkte waardoor het menselijk gehoor gevoelig is, is geluid en lawaai schadelijk. Een grasmaaier maakt bijvoorbeeld meer lawaai dan deze norm. Maar doordat je waarschijnlijk maar even geconfronteerd wordt met het geluid, kan het gehoor het geluid wel even verdragen. Maar in een nachtclub/discotheek is de decibelsterkte maar liefst 105 decibel. Blootstelling aan deze decibelsterkte is zeer slecht voor het gehoor. Een blootstelling van 5 minuten kan met deze geluidssterkte al schadelijk zijn.

Voorkomen

Elk weekend dansen op harde muziek kan je gehoor dus behoorlijk aantasten. Maar met het gebruik van de juiste gehoorbescherming zouden veel gehoorbeschadigingen voorkomen kunnen worden. Gehoorbeschadiging is namelijk een aandoening waar je de rest van je leven last van kunt hebben. Gehoorbescherming kan door leveranciers op maat gemaakt worden waardoor de oordoppen fijn zullen zitten en beter zullen werken. Ben je opzoek naar de juiste gehoorbeschermingleverancier? Neem contact met ons op, wij verwijzen je naar het juiste adres.

Gehoorbescherming op de werkvloer

In de ARBO-wet zijn diverse regels en normen opgenomen inzake de preventie van gehoorschade. De werkgever is verplicht om maatregelen te treffen als de vooraf vastgestelde geluidsnorm té hoog is. Bij een decibelsterkte van 80 decibel en hoger moet de werkgever gehoorbescherming ter beschikking stellen. Als de geluidsterkte hoger dan 85 decibel is, is de werknemer verplicht om de gehoorbescherming te gebruiken. Ook bij gehoorbescherming voor op het werk kan de gehoorbescherming op maat gemaakt worden. En ook hier kan Gehoorinfo jou helpen door jou naar de juiste leverancier te verwijzen.

"Ik merkte dat ik bij verjaardagen veel beter kon horen en zelfs mee kon praten."

Johan (72)

"Vroeger was ik 's avonds helemaal uitgeput doordat ik naast mijn gehoorapparaat mezelf nog steeds veel moest inspanning. Nu gelukking niet meer."

Petra (75)

"Laatste stukje van mijn leven wil ik erbij horen, en niet langs de zijlijn staan."

Jan (86)

"Ik hoorde goed, maar verstond slecht."

Carolien (67)

"Iedereen kan een gehoorapparaat verkopen, maar het is juist de professionele begeleiding die vaak ontbreekt."

Bart (54)

"Het is vreemd dat verzekeraars gaan uitmaken welk toestel het beste is voor mij. Kunnen zij dan horen wat ik hoor?"

Karel (77)

Wij zijn er voor jou!
Wij helpen jou met het vinden van het perfecte gehoorapparaat. Vraag gratis naar het adviesplan en maak via Gehoorinfo de passende keuze voor een beter gehoor.

Adviesplan

Samen in 3 stappen naar een beter gehoor

Bereid je bezoek aan de audicien voor

1 Controleer

Ga op zoek naar een audicien die jou de begeleiding kan bieden die jij verdient.

2 Vergelijk

Test en vergelijk je gehoorapparaat met andere gehoorapparaten.

3 Ervaar

Door testen en vergelijken heb jij een gehoorapparaat gekozen dat bij jou past. Geniet van het leven, geniet van het beter gehoor!

Lees meer en laat ons je helpen

Wat zeggen gebruikers over ons

Petra (72)

Eindelijk een gehoorapparaat gevonden wat bij me past. Bedankt gehoorinfo.nl voor jullie hulp en persoonlijke aandacht.

Johan (62)

Na 2 gehoorapparaten die in de kast waren beland nu een gehoorapparaat gevonden wat bij mij past mede door de hulp van gehoorinfo.nl.

Waarom Gehoorinfo?

Onafhankelijk van commerciële belangen Dé kritisch en deskundige partner in de gehoorbranche Ervaar gratis de persoonlijke begeleiding die jij verdient Samen naar een beter gehoor

Wanneer een gehoorapparaat nodig?

Lees artikel

Gehoorapparaat aftrekbaar, ja of nee?

Lees artikel

Gratis gehoorapparaat

Lees artikel

Hoe Gehoorinfo jou verder helpt

Wij hebben door onze deskundigheid en persoonlijke begeleiding meerdere naar een beter gehoor kunnen helpen. Een goed gehoor is essentieel voor de vitaliteit van het leven, om lekker te kunnen genieten van het leven. Gehoorinfo verteld het hele verhaal, zo kun jij op de website alles kunnen lezen over de gehoorbranche, gehoorapparaten, de vergoedingen én nog veel meer. Gehoorinfo heeft contact met erkende en StaR geregistreerde audiciens. Jij kunt er dus van verzekerd zijn dat jij via Gehoorinfo terecht komt bij erkende audiciens. In combinatie met alle informatie op de website, het adviesplan en de persoonlijke begeleiding – zullen wij samen hét perfecte gehoorapparaat voor jouw gehoorprobleem vinden.

Wij helpen jou naar een beter gehoor

Het adviesplan van Gehoorinfo sluit precies aan op hetgeen wat de onafhankelijke partijen: Consumentenbond en Radar uiten.

Vergelijk, probeer en ervaar

Een ander gehoorapparaat proberen hoort bij de service en eindigt bij een duurzame keuze.
phonak phonak
Zie voor bron: Consumentenbond en Avrotros Radar

Als jouw onafhankelijke maar kritische partner werken wij alleen samen met geregistreerde audiciens

Wij komen op voor de mensen met een gehoorprobleem en zorgen er samen met de audicien voor dat zij de persoonlijke begeleiding krijgen die zij verdienen.
phonak widex starkey oticon coselgi siemens

Keurmerken

keurmerken

Gehoorinfo beschikt niet over deze keurmerken. De getoonde audiciens op gehoorinfo.nl beschikken echter wel over deze keurmerken. Zie meer

© Gehoorinfo.nl 2024 | Sitemap | Disclaimer | Juridisch | Privacy |